Wij zijn de bevers! 

Wij zijn een speltak voor kinderen (jongens én meisjes) van 5 t/m 7 jaar, en onze opkomsten vinden plaats op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur. We spelen natuurlijk graag buiten in het bos, maar we doen nog veel meer zoals hutten bouwen, koken, knutselen en spelletjes spelen. Vaak zijn onze opkomsten in thema, zodat we steeds meer nieuwe scoutingdingen leren. 

Het jaar wordt traditioneel afgesloten met het ‘beverlogeerweekend’, bij ons eigen gebouw ‘’T Troeplokaal’. Dan slapen we één of twee nachtjes met elkaar, gaan we vlotvaren en nog veel meer stoere dingen doen! 

Met onze bevers spelen we het Canadese beververhaal ‘Vrienden van het bos’. In dit verhaal gaat een gezin naast een rivier wonen. In deze rivier is een beverdam gebouwd en doordat één van de bevers op wonderlijke wijze kan praten, beleven de bevers en het mensengezin fantastische avonturen! Alle leiding bij de bevers heeft dan ook een naam uit het beververhaal. Op dit moment zijn er vier leiding: Rusty het zoontje van het gezin, Keeo de pratende bever, Malak de wijze uil en Bubbels het dochtertje van het gezin. 

Bij de bevers wordt je geïnstalleerd als je een poosje hebt gekeken en het nog steeds zo leuk vind als wij! Je wordt dan officieel lid van de Vaandrig Lengton Groep en de bevers, en belooft een goede bever te zijn. 

Lijkt het je leuk om een keer bij ons te komen kijken? Laat je papa/mama een email sturen via deze site, of bel gerust de contactpersoon van de bevers. Dan maken we direct een afspraak, zodat je ons vernieuwde gebouw kan zien en lekker mee kan spelen!


Aanmelden jeugdlid:

Interesse een keer te komen kijken bij onze speltak?Klik hier 

Vriendelijke scoutinggroetjes, de Beverleiding