Wij zijn de scouts!

Wij zijn jongens en meiden van 11 t/m 15 jaar en onze opkomsten vinden plaats op zaterdag van 13.30 tot 16.30. Vaak heb je eerst bij de welpen gezeten als je bij de scouts komt door middel van ‘overvliegen’. Dit is wel handig, want dan heb je al een hele hoop scoutingtechnieken geleerd, maar het is niet per se noodzakelijk. Tijdens de ‘installatie’ leg je de scoutsbelofte af. Waar je bij de bevers nog kon spelen en bij de welpen spelenderwijs aan het leren was, wordt er bij de scouts wel steeds serieuzer met de wet en de belofte omgegaan.

Bij de scouts draait het veel om samenwerking, en krijg je de kans je eigen kennis en talenten uit te breiden. Een scout moet al veel zelf doen, zoals zelfstandig hiken, vuur maken, pionieren. Maar ook dingen als primitief koken en theater staan op ons programma. Ook zijn er bij ons weer insignes te verdienen, hoewel het niveau hier natuurlijk wel wat hoger ligt dan bij de welpen.

Voor scouts wordt regionaal en landelijk ook al veel georganiseerd. Zo kan je in contact komen met andere scouts, en meedoen aan spannende hikes en kampeerweekeinden (de Pooltochten en de HIT)! We doen jaarlijks mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden, en soms mogen we door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden. Voor de oudste scouts (en de jongste sherrows) is er ook nog de Wereld Jamboree, een evenement waar scouts van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Het is eventjes sparen, maar zeker de moeite waard!

Wij hebben jaarlijks veel kampjes. Zo zijn er onder andere de lentehike en de winterhike. Het hoogtepunt van het jaar is natuurlijk het zomerkamp. De scouts moeten dan zelf hun potje koken, hun eigen keuken bouwen en tent opzetten, en zelf de weg vinden tijdens de meerdaagse hike. Drie achtereenvolgende jaren gaan de scouts op de fiets op zomerkamp, in Nederland. Maar één keer in de vier jaar gaan ze naar het buitenland (de Benelux en Duitsland)!

De scouts zijn opgedeeld in vier patrouilles (Kemphanen, Sperwers, Spechten en Valken). De meisjes zijn opgedeeld in twee patrouilles, en de jongens ook. Elke patrouille heeft een patrouilleleider en een assistent-patrouilleleider, die de patrouille een beetje moeten leiden. Natuurlijk is er ook nog gewone leiding, op dit moment 4 mannen en 2 vrouwen. Bij de scouts wordt er geen verhaal meer gespeeld, dus spreken ze hun leiding gewoon bij de voornaam aan.

Ben jij wel in voor een stoere zaterdagmiddag, en spreekt dit stukje je aan? Aarzel dan niet, en neem contact op via de site of ons contactpersoon.

Aanmelden jeugdlid: 
Interesse een keer te komen kijken bij onze speltak?Klik hier