Welkom bij de sherrows!

Bij de bevers leer je spelen, bij de welpen leer je samenwerken, bij de scouts leer je scoutingtechnieken en bij de sherrows leer je de rest zelf! Wij zijn een groep jongeren van 15 tot 18 jaar, en draaien opkomst op vrijdagavond van 19.30 tot 22.30. We hebben geen echte leiding meer, maar begeleiding die voorkomt dat alles uit de hand loopt. Op dit moment zijn dit twee mannen en twee vrouwen, die gewoon bij de voornaam worden genoemd.

Nu je al kan samenwerken leer je ook om zelfstandig te werken, je leert niet alleen iets te organiseren maar ook om te delegeren, en naast plezier maken leer je ook wat verantwoordelijkheid is. Sherrows maken hun eigen programma’s, met een beetje ondersteuning van de begeleiding. Deze opkomsten zijn vaak in een thema, en ze zijn zo spectaculair als ze ze zelf willen maken! Dit resulteert in programma’s zoals klimmen, paintballen, een videomarathon of barbequën op een vlot.

Ook voor de sherrows is er op regionaal en nationaal gebied heel veel te doen. Zo kunnen ze meedoen aan de Pooltochten of de HIT, en kunnen de jongste sherrows naar de Wereld Jamboree, een internationaal evenement.

Sherrows gaan ook een paar keer per jaar op kamp. Zo gaan ze tussen kerst en nieuwjaar op kerstkamp, hebben ze diverse weekendkampjes (bijvoorbeeld zeilkamp) en natuurlijk als hoogtepunt van het jaar een zomerkamp. Dit zomerkamp brengt ze naar verre oorden, want twee achtereenvolgende jaren gaan ze naar de Benelux of Duitsland, en het derde jaar vind nog verder weg plaats! Denk hierbij aan kanoën in Zweden, of hiken in Zwitserland.

Denk jij dat je hier prima tussen past? Laat het ons dan weten en neem contact op via de site of met de contactpersoon van de sherrows. We zien je snel!

Aanmelden jeugdlid: 
Interesse een keer te komen kijken bij onze speltak?Klik hier