Wij zijn de stam!

Wanneer je de sherrows bent ontgroeid en zelfstandig bent geworden, kan je bij de stam. Wij zijn een groep van 18 t/m 24 jaar, en draaien opkomst op zaterdagavond van 19.30 tot 22.30. Als stamlid ben je er ook voor de groep, als leiding of als hulpkracht (Nest Roze genoemd).

Bij de stam heb je volledige verantwoordelijkheid, maar daarmee ook vrijheid. We verkennen niet alleen de grenzen, we verleggen ze ook! Elke zaterdag hebben we een programma in een thema, die we zelf bedenken en uitvoeren. Deze zijn vaak uitdagend, zoals ‘Wie is de mol?’ of de ‘Droomshow’.

De stam is ook binnen de regio actief, zo organiseren we zelf jaarlijks het StamSpektakel. Verder gaan we meerdere keren per jaar op kamp, zoals een kerstkamp vlak na kerst, en een zomerkamp van 8 tot 12 nachten. Wij zijn niet meer gebonden aan landsgrenzen, we gaan op zomerkamp waar we maar naartoe willen!

De Clan Cameronstam heeft een ingewikkeld oprichtingsverhaal*, en hierdoor heeft het ook zijn eigen das. We hebben tevens een eigen blokhut (de mooiste op aarde), het ‘Muiterslot’.

Ben jij wel in voor een beetje Fun, Vrijheid en Uitdaging? Kom dan gauw een keertje langs of neem contact op via de site of de contactpersoon van de Clan Cameron Stam.

*De Clan Cameronstam is opgericht in 1976, en toen direct opgenomen in de VLG. Het werd voortgegaan door onder andere de Rambonetstan, de Parsifalstam en de Gildestam. Oudleden van de Camerongroep waren destijds mee op kerstkamp met de Vaandrig Lengtongroep, en besloten een stam op te richten. Deze werd de Clan Cameronstam genoemd, en heeft om die reden dan ook de oorspronkelijke geruite das.

De Clan Cameronstam is oorspronkelijk een invloedrijke Schotse clan, afkomstig uit de omgeving van Fort William. Ze staan bekend om hun vechtkunsten en strijdlustigheid, en hun strijdkreet is dan ook: “Sons of the hounds, come hither and get flesh!”

Aanmelden : 
Interesse een keer te komen kijken bij onze speltak? Klik hier