Welkom bij de welpen!

Wij zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar oud, en onze opkomsten vinden plaats op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur. Elke opkomst is een avontuur, of we nou gaan pionieren, kanoën, een spel doen of knutselen.

Bij de welpen leer je samenwerken, laten zien wie je zelf bent, en iets voor een ander overhebben. Ook leer je heel veel nieuwe scoutingtechnieken zoals kaartlezen, kompas en knopen. Dit komt mooi van pas, want er vallen insignes te verdienen! Elk jaar hebben we twee opkomsten waarin ieder kind er weer één verdient, als blijk van wat hij/zij geleerd heeft.

Elk jaar hebben we twee kampjes: het voorbereidingsweekend en het zomerkamp, wat maar liefst vijf nachten duurt! Het zomerkamp is altijd in thema, en tijdens voorbereidingsweekend wordt dit bekend gemaakt. Op zomerkamp zelf gaan we altijd een hike lopen, en verder dingen doen zoals een zwembad bouwen, een kabelbaan, een apenbaan, en lekker vaak van het terrein af.

Als je bij de bevers hebt gezeten kom je naar de welpen door middel van ‘overvliegen’. Dit gebeurt tijdens het openingsweekend, waar we met de hele groep twee dagen op kamp gaan. Elke nieuwe welp wordt ‘geïnstalleerd’ bij de welpen, zodat je er helemaal bij hoort. Tijdens de installatie zeg je de welpenwet en leg je de belofte af.

Maar waarom heten we nu eigenlijk welpen? Omdat wij gebruik maken van het verhaal ‘Junglebook’. Dit gaat over Mowgli, een jongetje dat op wordt gevoed door een wolvengezin, en zo veel van de jungle leert. Daarom heeft alle acht leiding dan ook ieder een naam uit het Junglebook: Akela de grote wolf, Raksha de moederwolf, Bagheera de panter, Bandarlog het apenvolk, Tabaqui de jakhals, Mang de vleermuis, Marala de flamingo en Ikki het stekelvarken.

Alle welpen en de leiding samen noemen we ook wel de ‘horde’. De welpen zelf zijn opgedeeld in vijf groepjes, nesten genoemd. Twee nesten met meisjes (Rood en Wit) en drie nesten met jongens (Zwart, Grijs en Bruin), die allemaal een eigen ‘gids’ (de leider van het nest) en een ‘helper’ (de helper van de gids). Voor de gidsen en helpers is er nog een derde kampje, het Gidsen- en Helpersweekend.

Lijkt het je nou hartstikke leuk om bij de welpen te komen? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen via de site of decontactpersoonvan de welpen. 

Aanmelden jeugdlid: 
Interesse een keer te komen kijken bij onze speltak?Klik hier